Check

What’s in a name?

De symboliek van het huis heeft in de afgelopen vijftien jaren veel helderheid gebracht in de gesprekken tijdens mijn werk. Het is dus ook niet zonder reden dat ik het beeld van deze metafoor gebruik in het logo van Glaswerkt. Mijn achternaam staat voor helderheid en transparantie. Waarden die ik nastreef in de uitvoering van mijn werk.

Sinds twee jaar gebruik ik het beeld van het huis ook regelmatig als ik mag vertellen over mijn samenwerking met Rieneke. Naast Glaswerkt, werk ik namelijk óók voor Metselaar & Glas. Die naam, Metselaar & Glas, is simpelweg de samenstelling van onze beide achternamen. Toeval? We helpen mensen en organisaties bij het bouwen en onderhouden van (team)samenwerkingen. Onze naam en de combinatie van onze persoonlijkheden werken op de lachspieren. En dat past, bij wie we zijn en wat we doen. En we zijn een team, wel zo handig voor het werk dat we doen.

In de wereld van werk zijn de spreekwoordelijke timmerlieden actief. Je kent ze: zij die buitenshuis prachtig houtwerk afleveren, maar bij wie thuis de handel piept en kraakt. Bij wie de spanten nodig aan vervanging toe zijn. Soms vertellen ze een ander hoe het moet, maar doen het zelf niet. Er zijn voorbeelden genoeg. Hoe mis het kan gaan: de zorgverlener die voor eigen werknemers vergat te zorgen. De ondernemer die plezier verkocht, maar intern geen aandacht had voor werkplezier van zijn werknemers. Of de Human Resourcer die in haar personeelsbeleid ‘Human’ achterwege liet. Daar waar bij bedrijven of organisaties de boodschap naar buiten niet (meer) klopt met het leven binnen, ontstaan pijnlijke situaties. Situaties die voorkomen kunnen worden.

Word niet als die timmerlieden. Of je nu werkgever, ondernemer of werknemer bent, vraag je regelmatig af wat er op jouw gevel staat. Is er nog steeds verbinding tussen wie je bent en wat je doet? En klopt binnen nog steeds met buiten? Voorkom verdrietig werk.
Check! What’s in your name?

glaswerkt werkmap start van het traject

No Comments Yet

Reageer!