Gesprek met jezelf

Gesprekken met jezelf voeren is helemaal niet gek! We doen het allemaal, de hele dag door. Bij al onze acties, de keuzes die we maken en veranderingen die we willen bewerkstelligen, voeren we een innerlijke dialoog. Of je nu nieuwe kleding koopt, van baan verandert, boodschappen doet, je team managet of je werk organiseert … je voert de hele dag gesprekken met jezelf.
expert advice voice dialogue glaswerkt

Het Amerikaanse therapeutenechtpaar Hal en Sidra Stone zijn de bedenkers en grondleggers van de Voice Dialogue. Voice Dialogue is een verrassende, avontuurlijke en respectvolle manier die je zelfbewustzijn vergroot, je diepgaande inzichten en meestal blijvende resultaten geeft.

In 2009 kwam ik tijdens een opleiding voor trainers en coaches voor het eerst in aanraking met de me-thode Voice Dialogue. Ik was meteen gefascineerd door de liefdevolle, niet oordelende manier van naar jezelf kijken. Naast het psychologische model kent Voice Dialogue ook een methode om met de verschillende kanten van jezelf te werken.

Voice Dialogue is een prachtige aanvulling in mijn werk als coach. Inmiddels heb ik al veel ikken van anderen leren kennen en ga ik regelmatig het gesprek met mijn eigen subpersonen aan. Omdat ik ervaren heb dat het openhartig uitnodigen van deze ikken, ook wel subpersoonlijkheden ge-noemd, in Voice Dialogue-sessies mensen goed doet, heb ik besloten meer werk van Voice Dialogue te maken. Als Voice Dialogue-coach ga ik letterlijk in gesprek met jouw verschillende kanten – jouw ikken – en nodig je daarbij uit jezelf fysiek te verplaatsen. Dit zorgt vaak voor onverwachte, ontroerende en soms amusante ontmoetingen met jezelf.

Ook zonder een coachingtraject kun je een Voice Dialogue-sessie doen. Daarvoor plannen we dan een serie van drie gesprekken: een intake en kennismaking, een Voice Dialogue-sessie en een afrondend gesprek. Wil je jezelf beter leren kennen en meer weten over Voice Dialogue? Neem dan contact met mij op: telefoon 06 218 74 644 | e-mail:esther@glaswerkt.com | www.glaswerkt.com

Leestip? ‘Ik (k)en mijn Ikken’ van Judith Budde, Berry Collewijn en Karin Brugman.

Schrijfster, psycholoog, coach en trainer Karin Brugman: “Je denkt misschien dat jij het bent die je leven leidt en dat je keuzevrijheid hebt, maar eigenlijk wordt je leven geleid door die ikken die in jou het hoogste woord voeren: je primaire subpersonen. Zij bepalen voor een groot deel je gedrag en hoe anderen mensen je zien.”

No Comments Yet

Comments are closed.