Lach Werk & Verwonder

Het is vrijdagmiddag, ongeveer drie uur. Wij van Metselaar & Glas laten ons, zeker op dit tijdstip, wel eens afleiden tijdens ons administratieve werk door ‘bewegingen’ op het internet. In het Engels heeft het een prachtige naam: ‘procrastination’. Het gevolg is: niet doorwerken. Deze vrijdag zagen we een wonderlijke foto van een bijzonder verkeersbord voorbijkomen. Het bord staat bij de ingang van het Westerpark in Amsterdam en geeft toestemming om te zingen op de fiets. Officieel draagt het de titel ‘zangfietspad’.
Het vertelt ons dat zingen en meezingen is toegestaan en dat angstvallige pauzes, wanneer iemand je inhaalt, niet meer nodig zijn. Een blauw verkeersbord dat ‘zegt’ dat je mag zingen! Geweldig! Grinnikend vragen we ons verwonderd af waar dit bord haar bestaansrecht aan ontleent. Nieuwsgierig geworden lezen we de kleine lettertjes. Er worden geen beperkingen of restricties gegeven over bijvoorbeeld volume, ritme of de zuiverheid. In gedachten zien we vrolijke fietsers lustig en uit volle borst zingen. Een aangenaam beeld. Hoewel het bord er niets over zegt, denken we dat een begeleidende band niet is toegestaan. Een gitarist zou misschien nog kunnen fietsen, maar we vrezen voor het leven van de drummer. Dus zullen het a-capella uitvoeringen zijn.
zangfietspad
Wij houden wel van fietsen, humor en (mee)zingen. Daarom grapten we meteen op Twitter, met een knipoog naar de gemeente, dat wij dit bord graag zien in ons eigen dorp. Onmiddellijk kregen wij een positieve tweet terug. De tip was goed ontvangen. Omdat we ook van feestelijkheden houden, stelden we gelijk in een volgende tweet voor om dit bord door ons te laten onthullen, samen met de burgemeester natuurlijk. Want we kregen meteen een beeld van een foto met Metselaar & Glas op de voorpagina van de krant. Daar kwam geen reactie op, helaas. Wel lazen we even later dat de plaatselijke verkeerskundige interesse heeft en meer info over de foto wil. Hoe het verder gaat weten we niet. Wij hopen natuurlijk op realisatie. Zo niet, dan roepen we hierbij op tot enige burgerlijke ongehoorzaamheid: zing gerust met ons mee als je ons fietsend inhaalt:
Zing, Vecht, Huil, Bid, Lach, Werk en Bewonder! (…niet zonder ons)

No Comments Yet

Comments are closed.