Mood en Moed

Mood & Moed

Aan het eind van deze zomer heb ik mee twee dagen mogen meewerken in het Zomerfestival de Zandbak in de Zwanenhof in Zenderen. Dit deed ik samen met collega Judith Budde. We gaven deelnemers in individuelle sessies de gelegenheid te onderzoeken waar zij in hun werk of leven ‘moed’ voor nodig hebben. Dit deden we door middel van een ‘moedreis’ in onze ‘Tent der Moedigen’.
Stap voor stap onderzochten we samen met de reiziger waarom het soms zo spannend is, waarom ons hart zo bang kan zijn en ook wat we allang weten en kennen door de moed die we getoond hebben in ons leven.

veren van moed 2017

De reizen die ik mocht begeleiden hebben veel indruk op me gemaakt. Het waren bijzondere ontmoetingen tussen de deelnemer die de reis maakte en ons. Maar ook een bijzondere ontmoeting voor de moedreiziger met zichzelf.
Aan het eind van de reis verlieten deelnemers de tent met rust, soms in ontroering en sommigen met een tevreden glimlach. Ruimte geven, vertrouwen vinden om je angst ‘in de bek te kijken’ is een moedige daad en geeft kracht.

Wanneer één van de deelnemers haar reisroute ontvangt (die door één van ons in een mindmap was opgetekend), grapt zij vrolijk:
‘Oh …nu heb ik mijn eigen ‘moed-bord’!’

Dat bracht mij op het idee om van deze dagen mijn eigen ‘mood-bord’ te maken.

Het was er allemaal:
Regen en Zon
Vrolijk en Verdrietig
Luchtig en Krachtig
Grappig en Ernstig
Bang en Moedig….

zomerfestival de zandbak 2017 moedreis

en volgend jaar is er weer een Zandbak en het is er vast allemaal weer
www.beleefdezandbak.nl

No Comments Yet

Reageer!