Roep!

Herken je dit?

‘Ik wil wat anders maar ik weet niet wat? Wat moet ik doen? Waar moet ik beginnen? HELP!’

Ben je opzoek naar je roeping? Ik heb zes tips voor je als je wilt onderzoeken welke volgende stap je in je loopbaan kunt maken:

1. SPRING! Spring erin, in je onderzoek wat het mag worden of zijn en laat zoveel mogelijk je controle los. Stop met aannames, dingen vooraf in te vullen, maar onderzoek met een niet-wetende, nieuwsgierige houding. Voorkom uitstelgedrag, laat je overtuigingen los en stap uit je comfort-zone. Spring in je avontuur!

2. KIJK! Voel, herken, reflecteer op jezelf. Maak opnieuw kennis met jezelf en ontdek je krachten, dromen en verlangens. Wat geeft jou energie, waar word je blij van of waar werd je in het verleden blij van? Hoe kun je dat vertalen naar de toekomst? Schrijf over je ontdekkingen bij je zelfreflectie. Dan kun je ze terug lezen —> want:

3. LEES! Verbreed je horizon en lees. Doe inspiratie op, bijvoorbeeld op het internet, tijdschriften, vakbladen, biografieën etc. Verdiep je door te lezen over sectoren, bedrijven, organisaties, functies, beroepen etc. En documenteer wat je vindt.

4. ERVAAR! Experimenteer, probeer en merk op wat het met je doet. Wees mild voor jezelf: het mag ook niets met je doen. Dan heb je dat ook weer ervaren en helder. Neem de vrijheid om te ontdekken. Doe het gewoon: meelopen in onbekend werk, het aanbieden van je werkkracht in stages (ook al voel je je daar te oud voor ;)en ervaringsdagen plannen.

5. NETWERK! Doe dat digitaal (LinkedIn), maar zeker ook live. Organiseer individuele gesprekken of maak contact met groepen, dat maakt niet uit. Maar maak contact, met bekenden en onbekenden. Want in contact met anderen leer je jezelf beter kennen, doe je nieuwe ideeën op en is de kans groot dat je wordt geïnspireerd. Die inspiratie kan je wel eens nieuwe richtingen geven. Maar let op: niet alleen halen, weet wat jij die contacten kunt brengen!

6. VERTROUW! Werk hard in punt 1 tot en met 5, herhaal, zoek, ontdek en leer, maar vertrouw er ook op dat je altijd ergens komt, en dat je van daaruit weer ergens naar toe kunt gaan. Vertrouw op jezelf, op anderen en op kansen en mogelijkheden die zich voor gaan doen.

Dikke kans dat wanneer je bovengenoemde tips inzet om te ontdekken wat je roeping is of volgende stap in je loopbaan kan zijn, je gaat herkennen wat jouw richting is.
Loop je vast? Wees dan niet bang om punt 5 extra aandacht te geven, want hulp vragen, mensen mee laten denken, advies laten geven, dat werkt.

En denk je nu: ik mis in mijn netwerk een coach?
ROEP!

No Comments Yet

Reageer!