Ervaringen

Bert (teamleider HBO professionals 2014)
Een van onze teams lag helemaal in de kreukels. Van alles was er mis, op allerlei terreinen. Je had eigenlijk geen idee waar je moest beginnen. Thema´s als vertrouwen, veiligheid, maar ook verantwoordelijkheid nemen, ruimte nemen en ruimte geven schreeuwden om aandacht. Ik ben heel blij dat we Rieneke en Esther erbij hebben gehaald. De persoonlijke aanpak, enorme dosis humor (man wat hebben we gelachen), creativiteit en kennis van het coaching en trainersvak hebben gemaakt dat het team nu een heel eind op de goede weg is. Ik kan ze van harte aanbevelen.

Paula (Beroepsonderwijs HBO 2014)
De coaching was goed. Ik kan het iedereen aanraden. Esther is betrokken en luistert heel goed. Ze biedt veel materialen aan om mee te werken. Is heel positief en durft ook te confronteren.

Gerard (MBO, HBO Zorgsector 2013)
Ik heb met mijn team intervisiebegeleiding gehad van Esther. Die speelse werkvormen waar ze het altijd over heeft. In het begin denk je misschien waar gaat dat naar toe en voel je weerstand. Maar je merkt dat het werkt. We praten altijd zoveel, heel goed om het ook eens op een andere manier te ervaren en te doen.

Chris (MBO techniek 2014)
Dat het outplacementtraject een succes is geworden komt natuurlijk door mijzelf. Maar door Esther is alles in een stroom versnelling gekomen. Ik heb nu een baan omdat ik mijzelf nu meer en op een andere manier waardeer. Dat is ook van invloed geweest op mijn presentaties. Als ik moet zeggen wat bij mij heeft gewerkt? De tijd, aandacht en bewustwording.

Erik (HBO 2014)
Met ons team hebben we een teamtraject gedaan met Metselaar&Glas. Ik ben minder van de trainingen en cursussen, maar deze vond ik plezierig. Levendig, afwisselend, veilig en creatief. Wat ik bij Esther waardeer is dat ze het proces voorgang geeft en een scherp oog heeft voor wat er speelt. Die aandacht kan ik erg waarderen.

Miranda (MBO 2013)
Wanneer je geneigd bent om altijd de veilige weg te kiezen en dat een beetje saai begint te vinden, ga dan een loopbaanadviestraject met Esther aan. Ze daagt je uit en enthousiasmeert je. Je blijft zelf de baas over de keuzes die je maakt, maar ziet hoe zaken vanuit een ander perspectief gezien kunnen worden. Dan wordt het eerst lastiger, maar uiteindelijk maak je daardoor wel de keus die bij jou past. Zo ging het in elk geval bij mij. Esther dank voor de gesprekken, maar ook vooral voor je praktische begeleiding.

Frank (Zelfstandig 2013)
De gesprekken met Esther waren verhelderend en plezierig. Wat me erg aanspreekt zijn de twee kanten die de stijl van Esther typeert: de mens en persoonsgerichte kant en daarnaast de zakelijke, doel- en marktgerichte kant. Een fijne combi als je zowel in je privé-situatie als in werksituatie voor veranderingen en keuzes staat. Het een staat wat mij betreft nooit los van het andere, dus is het goed wanneer daar ‘oog’ voor is.

Henriette (commercieel 2013)
Zonder gevoel voor warmte en mijn persoonlijkheid (mijn gekkigheid) uit het oog te verliezen, zijn we met een helder en duidelijk doel aan het werk gegaan. We hebben hard gewerkt, zijn beide eerlijk en oprecht geweest. Soms met wat slikken en blozen, maar meestal met veel plezier heb ik de coaching gesprekken met Esther gevoerd. Ze hebben me helderheid en bewustzijn gebracht. De ‘boel’ is nu wat overzichtelijker, vanuit hier kan ik de keuzes maken die bij mij en mijn situatie passen.

Pascalle (MBO administratief 2012)
De spiegel die me werd voorgehouden was confronterend, maar noodzakelijk. Het vertrouwen wat ik terug heb, is erg prettig. De helderheid en eigenverantwoordelijkheid zijn fijn. Er zijn van die momenten dat het handig is om een coach te hebben. Ik kijk er goed op terug en ben blij dat mijn werkgever me deze kans geboden heeft.

Bernhard (HBO bedrijfsleven 2012)
Na een moeilijke periode was het voor mij duidelijk, ik wil werken aan mezelf. Ik moest het een en ander achter mij laten. Verwerken dat ik mijn baan zou gaan verliezen en mijzelf terugvinden, om verder te kunnen gaan. Wat had ik hard gewerkt en wat was ik een hoop vergeten, Het coaching traject was lang niet altijd gemakkelijk. Maar dat leverde wel een hele nieuwe kijk op mijzelf en op de wereld om mij heen. Veel heb ik gehad aan de nieuwe inzichten die mij werden aangereikt. Ze kwamen op het goede moment.

Marion (Overheid HBO 2012)
Wat lekker Esther dat de gesprekken met jou niet altijd aan tafel waren! De wandelingen gaven me lucht en het bewegen energie! Ik ben sterk van analyses, denken en praat graag uit mijn hoofd. Samen fantaseren leek spannend, maar heeft me uiteindelijk de juiste koers gebracht.

Karel (MBO commercieel 2012)
Ik zag er als een berg tegen op, een nieuwe baan zoeken, zeker in deze economische situatie. Wat dan? en Hoe dan?. Dat waren de belangrijkste vragen die ik had toen ik bij Esther kwam. Ik draaide in mezelf in rondjes en kwam alleen geen steek verder. Gelukkig werkt ze met een stappenplan, kan ze ook confronteren en weet ze met haar helicopterview de vaart erin te houden. Zonder onze gesprekken was ik nu niet geweest waar ik nu ben.