Knippen & Plakken

Mark Zuckerberg is bij haar op de thee geweest. En dat het daarna zo’n succes werd, is hij vergeten, maar komt door mijn schoonmoeder. Definility!

Zij plakt in plakboeken. En dat doet ze al veel langer dan dat ik van haar zoon houd of dat Mark leeft. In haar kleine appartement staan ringbanden keurig netjes in een rij, veilig opgeborgen. Allemaal vol geplakt met plaatjes, ansichtkaarten, rouwkaarten, columns uit de Margriet en knipsels uit kranten….

Als we bij haar zijn bladeren we met plezier samen door haar laatste verzamelingen. ‘Ja’, roept ze dan, ‘als ik er niet meer ben dan gooien jullie ze maar gewoon weg hoor, maar ik heb er nu plezier aan!’ We bladeren door en komen langs een eerbetoon aan Johan Cruijff (‘Vind je dat gek dat ik dat doe?’) en vieren de veertig jarige Maxima ( ‘Ja, ik ben natuurlijk wel een beetje koningsgezind’). Even zijn we in Griekenland door de ansichtkaarten van Ger, staan stil bij de dood van Jantine en lezen diagonaal door een stevig levensbeschouwelijk betoog.

Ik ben stil. Wat is dit mooi!
Zij bladert door haar leven en ik loop even mee. Dit is haar Facebook, Pinterest, Instagram en scrapbook tegelijk.

Ik lees de regels van de grondlegger van mindfulness die zij geknipt en geplakt heeft en ik denk terug aan ons leven. Aan haar leven en de mijne. Elk met onze eigen boeken. Ons leven in eindeloze rij knipsels,in balans, uit balans…
knippen-en-plakken-werkwoord-nov-2016

No Comments Yet

Reageer!